DNA Träff på 160,4 cM

Denna DNA koppling med hög cM var till en början ett ganska stor nöt som jag tillsammans med Bernard till slut lyckades knäcka. Min vana trogen när en DNA träff dyker upp så börjar jag med att kontrollera släktträdet för att se om jag kan hitta en gemensam nämnare.

I detta fall såg jag ingen gemensam nämnare. Jag kontaktade då Bernard och undrade om han hade mer info. Han hade ingen övrig info att komma med. Men så plötsligt hittade vi en möjlig gemensam nämnare i namnet ” Jones” på Bernards mödernesida. Även jag hade namnet ”Jones” i mitt släktträd men dessvärre andra förnamn. Nu började pusslandet. I mitt träd hittade jag namnet Jones som min mormor Sarahs mormor och morfar. Dessvärre stämde inte förnamnen. Samtidigt så hade jag ingen dokumentation på att de verkligen hette så. Men om så var fallet så skulle min mormors mor och Bernards farmor var syskon. Nu gällde det bara att hitta bevis för detta. Jag söker i de släkt program som jag har tillgång till. I FamilySearch hittar jag bevis. G9QN-2G6 är id på min mor Sarahs yngsta syster Henrietta Kate Morta född 1909-06-12 i deras databas. Hennes dopbevis ger oss en ledtråd.

Som dopvittnen hittar vi . Rachel Jones och John W Jones. Förmodligen mormor och morfar till Henrietta. Det var en ledtråd. Nästa ledtråd fick av min syster Elizabeth. När hon och min mor besökte Sydafrika 1985 så kommer hon ihåg att de besökte mammas kusin Veronica Alfino. Efter kontakt med Bernard så bekräftar han att Veronica var Bernards faster. Även ett vän förslag på FB hjälpte till. Person en i fråga var vän med grenen Witten vilket ytterligare stärkte vår släktskap. Så resultatet på denna DNA träff är att Bernard och min mor var sysslingar.

Fler DNA träffar kommer att redovisas vart efter jag kan styrka dem.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Tack för ditt inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.