Lombard min morfars rötter

Det är dags för en uppdatering av min morfars rötter. Sedan jag publicerade mina första forskningsresultat har det tillkommit mer information son jag nu vill dela med mig. Det stora genombrottet skedde i somras då jag hittade den första Lombard i mitt släktträd som kom till Sydafrika. Mer om detta kan du läsa om i inlägget ”Hugenotterna & Lombard” . Här följer min anor från min morfars sida. Den första var Pierre Jean Lombard och hans hustru Marie Couteau som var Hugenotter på flykt. De kom ifrån Dauphine och hamnade så småningom i Nederländerna

Där fick de fick möjligheten att börja ett nytt liv I Cap-provinsen i Sydafrika. Den 6 januari 1688 avseglade med skeppet Borssenburg från Texel i Nederländerna och ankom till Godahoppsudden den 12 maj 1688. Pierre Lombard brukade på ’Langerust’ i Drakenstein (1689 – 1716) och ’Zondernaam’ i Simondium (1699 – 1716). Han ägde också gården Watergat, för närvarande känd som Bien Donne i Frenchhoek. Pierre och Marie fick sex barn. De röda markeringarna i familjebilderna visar min blodslinje. Den första sammanställningen av släkten Lombard och deras flytt till England finns i inlägget Lombard

Pierre Jean Lombard MF FF FF FF FF

Anthonie Lombard MF FF FF FF F

Christoffel Lombard MF FF FF FF

Christoffel var en man som fick många barn. I första äktenskapet 7 barn och i andra 13 barn. Det kan eventuellt vara fler men dessa har jag lyckats säkerställa.

Pieter Lombard MF FF FF F

Pieters son gifter sig med sin kusin Elise dotter till sin pappas yngre bror Andreis

Christoffel Lombard MF FF FF

Christoffel Stephanus Lombard MF FF F

Denna Christoffel fick endast ett barn. För närvarande väldig lite data om hans familj.

Christoffel Stephanus Lombaard MF FF

Johannes Petrus Lombard MF F

Christoffel Stephanus Lombard MF

Dolores Eleanor Lombard M

Mer om Lombard finns på HUGENOTTERNA & LOMBARD och LOMBARD


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Tack för ditt inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.