Hemvändardagen 2023

Kristihimmelsfärdsdagen den 18 maj anordnade Tryserum Hembygdsförening den årliga Hemvändardagen. Jag har en hel del släktingar som var födda i Tryserums socken så jag bestämde jag mig för att åka dit. Väl framme vid hembygdsgården möttes jag av full aktivitet. Här hördes dragspelsmusik och stånd med lotteri och korvförsäljning fanns vid slänten nedanför kyrkan. Eftersom jag skulle köpa årets upplaga föreningens årsskrift tog jag mig ner till Hembygdsföreningens hus. Här träffade jag Inga-Lill Ivarsson som är aktiv skribent i hembygdsföreningen. Hon berättade att föreningen hade fått fastigheten av församlingen för ett par år sedan. Ursprungligen var fastigheten sockens fattighus. Jag tog mig en rundvandring i huset. Ett helt fantastiskt tidsdokument som jag dokumenterade med dessa bilder. Jag kan varmt rekommendera ett besök. Köp även Årsskriften en läsvärd skrift.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Tack för ditt inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.