Släkten Söderqvist min farfars anor

Ju mer man släktforskar ju får man skriva om. Har nu hittat lite mer så jag ska här redovisa farfar Gustavs anor på hans mors sida. Jag började min släktforskning vid Winterbygget men nu har jag lyckats komma lite längre tillbaka. Här följer familjen Söderqvist historia.

Min FFMFFF Samuel Samuelsson föds 1752-08-06 Torp/ Åtvidstorp i Åtvidaberg socken

Äldsta spåret som jag till dags datum har hittat är födelsedata på Samuel Samuelsson som föds torsdagen sjätte augusti 1752 i Åtvid församling. Han dyker upp i den äldsta husförhörslängden från Åtvid 1790-1794. Hans levnadsöde under perioden 1752-1790 har jag ännu inte koll på. Han är Rusthållare gården Torp vid sjön Ören utanför Åtvidaberg. Han är gift med Anna Catharina Andersdotter född 1749 i Mogata socken. Paret har fyra barn Salomon, Niclas och döttrarna Eva samt Anna Stina.

Min FFMFF Salomon Samuelsson föds 1774-10-15 på Torp/ Åtvidstorp i Åtvidaberg socken.

Samuel gifter sig 1813 med Hedda Charlotta Fagerström född 1788 från Östra Skrukeby. Paret får tre barn Johan, August samt dottern Alhtea. Salomon och Hedda flyttar 1816 från Torp i Åtvid socken till Alkärret i Tryserum socken och blir brukare på Alkärret. 1823 går flytten till Gölen.

Salomons födelsenotis Åtvid (E) CI:3 (1745-1791) Bild: 130 Sida: 413

Min FFMF August Söderqvist föds 1819-04-24 i Alkärr i Tryserum socken.

August Söderqvist gifter sig 1843 med Anna Andersdotter född 1822 på Svinbäck i Östra Ed socken. Paret får nio barn Familjen slutar sina dagar på Stångberget i Tryserum socken

Min FFM Hedvig Hedda Mathilda Söderqvist föds 1854-11-03 på Stångberget i Tryserum socken

Heddas födelsenotis Tryserum (E, H) C:5 (1830-1861) Bild: 143 Sida: 289
Carl-Gustaf & Heddas familj

Hedda Mathilda Söderqvist (1854-1905)

Hon gifter sig med min farfars far Carl-Gustaf Andersson (1854-1938) mer om deras liv kan finns att läsa i inlägget ”Carl-Gustaf Andersson & Hedda Söderqvist”

Nästa generation i länken blir min FF Gustaf Axel Andersson

Och så avslutar vi med Sture Andersson min far


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Släkten Söderqvist min farfars anor”

  1. Profilbild för Gunbritt Hagman
    Gunbritt Hagman

    Hej, hittade av en händelse din hemsida om släkten Söderqvist och blir så glad över att få svar på en fråga som jag länge har haft. Hellerögården Långrådna är detsamma som Åby! Det var en nyhet, en glädjande sådan, eftersom jag misstagit den för att vara Hellerögården i Västra Ed. Hade ingen aning om att den fanns i Östra Ed. Jag är barnfödd i Östra Ed och har forskat sedan 70- talet till och från. Släkten Söderqvist: Samuel Augusts hustru Carolina var min mm fm. Ser att du har mycket i din forskning som är från mina hemtrakter. Mhv Gunbritt

Tack för ditt inlägg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.